8 Σεπτεμβρίου 2012

100 μέτρα χάντρες - Beaded crochet rope

100 μέτρα κλωστής πλεξίματος, με χάντρες περασμένες μία-μία, με αυστηρά συγκεκριμένη σειρά περάσματος, πλεγμένες με βελονάκι, σε ατέρμονο σπιράλ των έξι (6) πόντων ανά σειρά, δίνουν αυτό το κορδόνι με χάντρες.
Στην φωτογραφία μου υπάρχουν τρεις διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων ή περάσματος.
crochet ropes with seed beads
Άλλη μια φανταστική τεχνική για πλέξιμο με βελονάκι, που δεν σταματάει να με συναρπάζει γιατί ανακαλύπτω συνεχώς νέες τεχνικές και εφαρμογές.

Είναι καιρός νομίζω, φίλες μου, να κάνουμε όμορφα και κάποιας σχετικής αξίας κοσμήματα, με υλικά προσιτά και αρκετό προσωπικό χρόνο. Η τεχνική είναι η εξής:

Αγοράζουμε χάντρες. Προτιμήστε για αρχή μεσαίου μεγέθους χάντρες π.χ. Νο.8 και όχι Νο.11, που είναι πιο ψιλές. Κυκλοφορούν σε σακουλάκια των 100 γραμμαρίων ή σε συσκευασία του μισού κιλού, αν ασχολείστε περισσότερο.
Διαλέγουμε κλωστή. Χρησιμοποιήσα κλωστή δαντέλας, πελότα λευκή Νο.20 αλλά και με πιο λεπτή που δοκίμασα, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο σε διάμετρο με μόνη διαφορά την ελαστικότητα στο τελικό προϊόν.
Διαλέγουμε βελόνα και περνάμε τις χάντρες. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές βελόνες για χάντρες (bead needles), μακριές και λεπτές. Αν δεν τις βρείτε και δεν περνάνε οι χάντρες από τη βελόνα σας τότε ή κερώνετε την κλωστή ή χρησιμοποιείτε ένα λεπτό συρματάκι όπως εδώ.
Σειρά περάσματος των χαντρών. Από τον τρόπο περάσματος των χαντρών στην κλωστή σας εξαρτάται και η μορφή του κορδονιού. Δοκιμάζοντας πάντα το σπιράλ με 6 πόντους η διάταξη των χαντρών μου ήταν τρία χρώματα 2-2-2 (καφέ-λευκό-κίτρινο) ή δύο χρώματα 2-1-2-1 (το επάνω μικρό κομμάτι). Μπορείτε φυσικά να περάσετε και 6 χρώματα 1-1-1-1-1-1 αν επιθυμείτε αλλά προσέξτε μην μπερδευτείτε γιατί τότε θα υπάρχει παραφωνία και το λάθος δύσκολα διορθώνεται.

Αφού φτάσετε στο σημείο αυτό αρχίζει η "ευχάριστη" διαδικασία. Μην απογοητευτείτε από την αργή δημιουργία του κορδονιού σας, θα ικανοποιηθείτε από το αποτέλεσμα. Σας δείχνω το βίντεο που με βοήθησε περισσότερο στην επίτευξη του πλεξίματος.
How To Crochet Bead Rope Necklace

Να σημειώσω εδώ ότι η θέση τόσο της κάτω όσο και της πάνω χάντρας δεξιά από το βελονάκι επιβάλλονται. Στην πρώτη σειρά πλεξίματος οι χάντρες "κάθονται" με την οπή οριζόντια και στην επόμενη σειρά, μετά το πλέξιμο, έρχονται κατακόρυφα, στη φορά του κορδονιού.

Έχοντας περάσει την διαδικασία, με το αποτέλεσμα της αρχικής φωτογραφίας, μπορώ να σας βοηθήσω στα σημεία που η ανάρτηση αυτή είναι ατελής και δεν καταφέρετε να πλέξετε το δικό σας κορδόνι με χάντρες. Για το τελείωμα και τη δημιουργία ενός σετ κολιέ και βραχιόλι με χάντρες χρησιμοποίησα βαρελάκια του εμπορίου (ακριβούτσικα) και κόλλα. Για τα υπόλοιπα περιμένω να μου προτείνετε εσείς κάτι σε κώνο ή ότι άλλο, σημειώνοντας ότι μπορεί να περάσει και σύρμα από το κέντρο του κορδονιού, υπάρχει χώρος.

Περιμένω να δω τις δικές σας δημιουργίες και χρωματικές επιλογές. Ο δικός μου πειραματισμός θα συνεχιστεί με χρώματα και περισσότερες αρχικές βελονιές και βλέπουμε...

Καλή ευκολία στο πλέξιμο με βελονάκι των ακριβών σας κοσμημάτων!

Copyright - all rights reserved
Just a reminder that all personal pictures belong to me, please do not use them without my permission.

29 σχόλια:

  1. Όμορφο!!Μου φαίνεται,όμως δύσκολο,για να το τολμήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην σας τρομάζει ο τίτλος, με το μικρό κομμάτι ξεκίνησα, με χάντρες που υπήρχαν στα υλικά μου, και όταν τελείωσε το λάτρεψαν όσοι το είδαν, φανταστική υφή και γυαλάδα από κοντά. Μετά ήρθε ο έρωτας...

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να είναι αρκετά χρονοβόρο και πολύ της υπομονής...
    Εσύ έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, με ωραίους συνδυασμούς χρωμάτων.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε αρχή και δύσκολη, μετά παίρνεις τον αέρα και φεύγει η δουλειά.
      Θα συνεχίσω πειραματισμούς και με διαφορετικές μεταξύ τους χάντρες, στρόγγυλες και μακρόστενες (bugles).
      Καλό Σ/Κ!!!

      Διαγραφή
  3. όμορφο!μπορεί να γίνει και με πετονιά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά γίνεται με πετονιά και σύρμα αλλά όχι με βελονάκι, θέλει κυκλική πλέξη peyote stitch
      http://www.youtube.com/watch?v=tvB3dkOMcuk
      όπου οι χάντρες περνάνε την ώρα του πλεξίματος
      ή ειδικό εξάρτημα με τις χάντρες στο νήμα εξαρχής:
      http://www.youtube.com/watch?v=gbB2cfjFXwI
      Προσωπικά με το βελονάκι μου είναι πιο απλό.

      Διαγραφή
  4. Ειναι πολύ ενδιαφερουσα τεχνική αλλα νομιζω οτι απαιτειτε πολυ υπομονη τοση που δεν ξερω αν θα το δοκιμαζα...το αποτελεσμα βέβαια αποζημιώνει....Να σε ρωτησω...τι χρωμα φοντο φαινεται στο blog Μου? Μπλε με γραμμες ή ενα μαυρο -ροζ με σχεδια?? Γιατι τωρα που το ανοιξα δεν μου παρουσιαζει μου κανει νούμερα κ δεν το εμφανιζει οπως το εχω επιλεξει.... thank Υοu για το βιντεάκι....φιλια και καλο σ/κ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χειμώνας έρχεται και είναι καιρός για πλέξιμο, γιατί όχι και αυτή την τεχνική ή δες τα βιντεάκια στην παραπάνω απάντηση.

      Το φόντο στις αναρτήσεις σου αποκαταστάθηκε και είναι πια ορατά τα γραφόμενα.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Πανέμορφο αποτέλεσμα!! Και η τεχνική πλεξίματος ενδιαφέρουσα!! Κάποια στιγμή πρέπει να μάθω να πλέκω...
    Καλό σου σ/κο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, φίλη μου, για τον κόπο σου να μου αφήσεις το όμορφο σχόλιο σου!
      Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί μόνο βουβό ( sl st -sleep stich) που την καθιστά ιδανική ακόμη και για αρχάριο. Τόλμησε το!
      Καλό Σ/Κ!!!

      Διαγραφή
  6. Για μένα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι κάνεις ανάρτηση ,η βελτιώνομαι η μαθαίνω καινούρια πράγματα... με την σημερινή σου ανάρτηση ,μου λύθηκε μία απορία τουλάχιστον 30 χρόνων
    βρέθηκε στα χέρια μου ενα τέτοιο κορδόνι το κοίταζα πολλές φορές αλλά δεν έβγαζα άκρη και να που σήμερα μου λυθηκε η απορία..Σε ευχαριστώ για αυτό!!!Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου, γεια σου, πάντα τακτική εδώ μέσα, ευχαριστώ για την παρουσία σου και πάλι.
      Η απορία υπήρχε και σ'εμένα, θυμάμαι μικρή όταν ήμουν έπαιζα με ένα φιδάκι από στριμμένες χάντρες και κεφάλι με ανοιχτό στόμα, ίσως αργότερα να το προσπαθήσω. Αν έχεις άλλες απορίες πολύ ευχαρίστως να σου τις λύσω, άλλωστε ενημερώνομαι με πολλούς τρόπους και προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι.
      Καλό σου Σ/Κ!!!

      Διαγραφή
  7. Φοβερό!!!!! Είμαι σίγουρη πως από κοντά είναι ομορφότερο και στην όψη και στην υφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλενάδα, πρότεινε μου χρώματα για την επόμενη δημιουργία...

      Διαγραφή
    2. Θα μου άρεσε πολύ μια διαβάθμηση από το μαύρο-ανθρακί-γκρι-λευκό ή κάτι στις διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου.

      Διαγραφή
    3. Για δες στο www.artgabinet.blogspot.gr Είναι το ίδιο;;;

      Διαγραφή
    4. Είσαι φοβερή! Που το ξετρύπωσες; Ναι, το πλέξιμο είναι αυτό αλλά το πέρασμα των χαντρών έγινε μόνο με ένα χρώμα, για ευκολία... Στο σετ που τελείωσα έβαλα ακριβώς τα ίδια βαρελάκια. Η κοπέλα έκανε μια μέρα να πλέξει αυτό το κομμάτι. Άφησα σχόλιο στην Πολωνέζα, να δούμε αν κάνει επίσκεψη. Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  8. Πάρα πολύ όμορφο το αποτέλεσμα και πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική!Γεια στα χέρια σου! Ευχαριστούμε για το βιντεάκι!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά το μακραμέ γιατί δεν ασχολείσαι και με το βελονάκι;

      Διαγραφή
  9. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΝΙΤΑ!!!!!!!
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ!!!!!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ταξιδευμένο μου Ρενάκι!
      Βλέπεις ότι απλώνομαι σε όλη τη γκάμα του βελονακίου... Αυτή τη βδομάδα ζορίζομαι λίγο αλλά μπορώ να πεταχτώ μετά τη δουλειά... θα σου τηλεφωνήσω για να δω πότε σε βολεύει.
      Φιλιά και να χαίρεσαι τα δωράκια σου!

      Διαγραφή
  10. Πολύ ωραίο το χάντρινο κορδόνι, φαντάζομαι δυο τρία μαζί, διαφορετικών χρωματικών συνδυασμών, για κολιέ!!!
    Αννίτα χρυσοχέρα!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την πέρδικα!
      Χαθήκαμε λόγω διακοπών, τα κεφάλια μέσα τώρα... και τα ωραία θα συνεχιστούν...
      Φοβήθηκα ότι θα είναι πασέ... αλλά βλέπω ότι ο κόπος τελικά αναγνωρίζεται. Όποια δεν το καταφέρει θα χαρώ πολύ να μου παραγγείλει, τα παραπάνω ήταν εφαρμογή στα χρώματα του φορέματος μιας φίλης μου.
      Ανταποδίδω τα φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  11. Αννίτα μου τι μου θύμισες τώρα με αυτά τα χάντρινα κολιέ!!Έχω πλέξει άπειρα με ότι σχηματισμό χάντρας μπορείς να φανταστείς!!!!Μου τα είχε μάθει μια κυρία από τη Γερμανία και όντως είναι εθισμός!!Αυτά τα έφτιαχνα πολύ πριν ανοίξω το μπλογκ και δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες γιατί τα χάριζα σε φίλες μου!!!Είχαν ξετρελαθεί!!Έχω φτιάξει όμως και για μένα και την κόρη μου θα τα βρω και θα τα φωτογραφίσω και θα τα κάνω ανάρτηση για να δεις τους συνδυασμούς των χαντρών!!Τα έχω κάνει βραχιόλια κολιέ σκουλαρίκια!!!!Υπέροχη τεχνική!!!Φιλάκια και καλό Φθινόπωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόφη, χαίρομαι που βρίσκω συμπαράσταση, όλες οι άλλες κούκλες το βρήκαν πολύ δύσκολο και της υπομονής... Περιμένω να βρεις και να μας δείξεις όσα σου έμειναν.
      Καλό φθινόπωρο!

      Διαγραφή
  12. It's hard to belive that it's jour first time with crochet bead rope :-) You do it great!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hello ElaKonfacela, welcome to my blog!
      I am a persistent person and i admire this technique. Thank you for your sweet comment, it means a lot... coming from you!

      Διαγραφή
  13. Αννίτα είναι όχι τέλειο, θεϊκό!!! Μπράβο που το επιχείρησες και όπως ήταν αναμενόμενο από εσένα να βγει άψογο (δεν συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο). Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να φτιάξω αλλά δεν το τολμώ, θέλει πολύ χρόνο. Το είχα δεί πριν καιρό σε μια φίλη, φορούσε 5 τέτοια βραχιολάκια (τα ακριβοπλήρωσε) στους χρωματισμούς τους δικούς σου και δείχνανε πραγματικά κόσμημα! τα ζήλεψα! Οταν τα περιγράφεις φαίνονται τόσο απλά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...