30 Ιανουαρίου 2012

Τζάμπα κλωστή

Θέλετε να πλέξετε και δεν έχετε νήμα; Κοιτάξτε γύρω σας, όλο και κάτι θα βρείτε. ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ!!! Ναι λοιπόν, θα κάνουμε νήμα από σακούλες. Παίρνουμε μια απλή (από αρτοποιείο, λαϊκή, κλπ) πλαστική σακουλίτσα, διαφανή ή χρωματιστή. Την τεντώνουμε στο αρχικό της σχήμα πάνω στον πάγκο εργασίας και με ένα ψαλίδι κόβουμε τον πάτο και τα αυτάκια (χερούλια), σε ευθείες γραμμές. Το κομμάτι που έμεινε το κάνουμε ρολό έχοντας στα άκρα του ρολού τις κομμένες ευθείες. Με το ψαλίδι κόβουμε το ρολό σε ομοιόμορφες λωρίδες πλάτους περίπου 1 εκατοστό. Ανοίγουμε τις λωρίδες και βλέπουμε στρόγγυλα πλαστικά δαχτυλίδια... Αν φτάσατε μέχρι εδώ είσαστε σε καλό δρόμο. Με απλή θηλιά ενώνουμε τις (διπλωμένες στη μέση) λωρίδες μεταξύ τους και... έχετε το ανακυκλωμένο νήμα!
Με μια και μόνο σακούλα έγιναν:
1. σουβέρ (λωρίδα ένα εκατοστό)

2. διακοσμητικό (λωρίδα μισό εκατοστό)

Θα το προσπαθήσετε;
Στείλτε μου φωτογραφίες αν τα καταφέρετε.
Χαλάκι με βελονάκι από πλαστικές σακούλες!

Δείτε το δικό μου πατάκι για μπάνιο
 και αυτό το παρδαλό
αλλά και τσάντες!
κλικ



8 σχόλια:

  1. Δεν το πιστεύω.....δεν το πιστεύω....!!!! Μόλις εχθές το βράδυ σκεφτόμουν τι να κάνω τις σακούλες εκτός από να τις πετάξω στην ανακύκλωση (εδώ γίνεται πολύ συστηματικά). Σκέφτηκα λοιπόν να εφαρμόσω αυτό που είχα δει στην τηλεόραση στον Παπαδάκη, κάποια χρόνια πριν. Μία γιαγιά έκανε πλεκτές τσάντες για τα ψώνια από σακούλες! Έπαθα όμως ζημιά γιατί κάποιες από αυτές τις είχα καιρό και διαλύθηκαν μόλις τις ακούμπησα! Έτσι τις πέταξα όλες από φόβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα!!! Πολύ όμως! Θέλω να δοκιμάσω!!! Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. º° ✿ ✿⊱╮

    Olá, amiga!
    Passei para ver as novidades... isso é maravilhoso!!!

    Quantas sacolas de plásticos ficam poluindo todos os lugares e podem ser transformadas em rendas (crochê para mim é uma espécie de renda especial) muito decorativo.

    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.

    º° ✿ ✿⊱╮

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ !!!ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!ΦΙΛΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aχ, τι μου θύμισες! Όταν πήγαινα στο δημοτικό, θυμάμαι πως έφτιαχνα στρογγυλά μικρά χαλάκια! Επίσης και λουλούδια, όχι όμως πλεκτά, αυτά τα ενώναμε με σύρμα αφού πρώτα κόβαμε τις τσάντες σε λωρίδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα που οι σακούλες είναι περιορισμένου χρόνου αραγε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε? Αλλιώς είναι εξαιρετική ιδέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτές από σουπερμάρκετ δεν κάνουν γιατί είναι πολύ λεπτές, δεν κόβονται εύκολα, βιοδιασπώμενες, έχουν λίγο χρόνο ζωής και αν τις βλέπει ήλιος διαλύονται σε ψιλά κομματάκια. Κάνουν μόνο για σκουπίδια. Οι άλλες, αυτές που αναφέρω, είναι η ζημιά στα ΧΥΤΑ και στη θάλασσα και αυτές επιβάλλεται να ανακυκλώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΩ πω θυμήθηκα τη γιαγια μου που έφτιαχνε έτσι πατάκια για την αυλή. Η δική σου εκδοχή είναι βέβαια πιο εκλεπτισμένη και φίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...