30 Ιουνίου 2013

Πλέξιμο κορδονιών σπέσιαλ

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης, με τη σειρά που τα ζήτησαν όλες οι καλές μου φίλες με τα σχόλια τους, σας δείχνω πως θα πλέξετε τα σπέσιαλ κορδόνια!

Για την χρυσοχέρα Ράνια και το ροζ διπλό κορδόνι αυτές είναι οι βελονιές που θα ακολουθήσετε εύκολα, μόνο αν έχετε ασχοληθεί ξανά με το πλέξιμο κορδονιών. Να σημειώσω εδώ ότι, το τελικό προϊόν έχει την τάση να στριφογυρίζει, για τον λόγο αυτό είναι κατάλληλο μόνο για απλικάρισμα ή συγκράτηση πάνω σε άλλο σταθερό υλικό.
Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6S61ZjPJuRQ


http://miadonetsk.blogspot.co.il/2012/10/blog-post.html

Για το ακούραστο ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ που ξεχώρισε το φαρδύτερο θα πατήσετε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στη σελίδα με τις οδηγίες. Λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν για να το καταφέρετε: Πλέκετε στρίβοντας εναλλάξ μετά το 13, έχει καλή και ανάποδη πλευρά, όπως τα πλεκτά με βελόνες.

Για το ΠΛΕΚΤΟΚΟΡΙΤΣΟ που έχει μεγάλη όρεξη για μάθηση θα αναφέρω τους όρους Triple Crochet Crossover Stitch, Cross Treble Crochet Stitch (K Stitch). Η φωτό θα σας πάει στις αγγλικές οδηγίες αλλά σας δίνω και την δική μου εκδοχή.
Αφού έπλεξα χαλαρά την αλυσίδα βάσης έκανα τριπλό ζετέ, ένα μονό ποδαράκι στην 6η αλυσίδα από το βελονάκι, συνεχόμενα ένα μονό ποδαράκι μετά από δύο αλυσίδες, γίνεται το κάτω Λ. Κλείνουμε τον πόντο, μια αλυσίδα και μονό ποδαράκι στην κορυφή του Λ, έγινε το Χ! Πλέκουμε συνεχόμενα το επόμενο σετ. Στη φωτό μου το επάνω κομμάτι είναι η καλή και το κάτω η ανάποδη του πλεκτού. Με την πλέξη αυτή μπορείτε να στολίστε μια στέκα, μια ζώνη, να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες παραλλαγές σε μια απλή πλέξη σε μπλουζάκι, σάλι, κασκόλ.
Σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=HAoNzV98ZJI

Ελπίζω ότι θα βρείτε όμορφους τρόπους να αξιοποιήσετε τα παραπάνω και να με αναφέρετε σαν πηγή, όταν θα τα χρησιμοποιήσετε στις δημιουργίες σας.
Καλό πλέξιμο!

5 σχόλια:

  1. Σ ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες, που σίγουρα θα
    μου φανούν πολύ χρήσιμες, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη διότι δεν το έχω και πάρα πολύ με το πλέξιμο, κάνω πολύ προσπάθεια !!
    Και πάλι ευχαριστώ, καλή Κυριακή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις οδηγίες!!!Θα το προσπαθήσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΝΤΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ,ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΩ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΝΝΙΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΕΙΞΕΣ!!
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άννίτα, κατ' αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα κολακευτικά σου σχόλια. Θα προσπαθήσω να κατασκευάσω τα υπέροχα κορδόνια που μας έδειξες.
    Το blog σου είναι πολύτιμο για όλους εμάς τους αδαείς ερασιτέχνες. Κάνεις εξαιρετική δουλειά!!! Και πάλι ευχαριστώ. Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...