21 Μαΐου 2013

Όλα κόκκινα!

Τα πράγματα σοβάρεψαν. Καιρός να προχωρήσουμε στα όμορφα και δύσκολα, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι δημιουργίας με περίτεχνα σχέδια, χειροποίητα (προς το παρόν) πατρόν και καινοτόμες τεχνικές. Όσοι ακολουθήσουν θα είναι πρωτοπόροι στον παρθένο, για τα Ελληνικά δεδομένα, κόσμο του πλεξίματος με βελονάκι. Εύχομαι να αντέξω τις δυσκολίες και να σας ανοίξω τους ορίζοντες που ταξιδεύω καθημερινά, τα τελευταία δυο χρόνια. Στόχος μου είναι να εξελιχθεί αυτή η τέχνη και να μάθουν τα νέα παιδιά να πλέκουν σωστά, με κανόνες και τεχνική, για ωραίο αποτέλεσμα και γιατί όχι να αναδειχθούν καινούργια ταλέντα. Θα σας περιμένω να με διαβάζετε και να με κρίνετε καθημερινά.


Ξεκινάμε λοιπόν με γραφικά (crochet charts). Πατρόν με σύμβολα crochet, μια διεθνής γλώσσα για να διαβάζετε τα σχέδια από όλο τον κόσμο! Με πολύ λίγα και εύκολα αναγνωρίσιμα σύμβολα πλέκετε τα περισσότερα projects, σε συνδυασμό με κάποια φωτογραφία.

Το παραπάνω πατρόν απεικονίζει ένα πλεκτό λουλούδι. Το original σχέδιο ήταν η έμπνευση για το όμορφο χαλί-μοκέτα στο Bellas Artes Palace, México City (πηγή Vogue Knitting στο fb)


Αφού αποτύπωσα το πατρόν πήρα την κόκκινη κλωστή μου και το έπλεξα. Αποδείχθηκε αρκετά γεμάτο σχέδιο για την χοντρή κλωστή μου και αφού το ξήλωσα το έκανα πιο απλό, δηλαδή τα 12 αρχικά πέταλα έγιναν 6, φτιάχνοντας έτσι το δικό μου γραφικό. Δεν δείχνει όμορφο; Ένα επίπεδο λουλουδάκι που μπορεί να απλικαριστεί οπουδήποτε, σε τσάντα, σε καπελάκι, σε κασκόλ, για όλες εσάς που βαρεθήκατε τα φουσκωτά λουλούδια.

Δείτε το και εδώ.

Στην ίδια κόκκινη κλωστή πέρασα 15 χάντρες και έπλεξα ένα ακόμη σταυρό, λίγο μακρύτερο από την προηγούμενη φορά. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στο σκανάρισμα (πάνω) και στην παρακάτω φωτογραφία.

Με 10 ακόμη χάντρες και την ίδια τεχνική προέκυψε βραχιόλι!


Για τελικό κόκκινο αυτής της ανάρτησης σας δείχνω ένα ακόμη ζευγάρι βρεφικά σαγιοναράκια. Είχα κρατήσει σημειώσεις όταν τα πρωτοέπλεξα και ετοιμάζω ήδη ένα πλήρες πατρόν με διαγράμματα και φωτογραφίες για το πέλμα, το μονοκόμματο σώμα και το ιδιαίτερο λουλούδι τους, δίνοντας σας τη δυνατότητα να το προσαρμόσετε στις δικές σας διαστάσεις.


Σας αποχαιρετώ με την υπόσχεση να απαντήσω σε κάθε απορία σχετικά με τα σύμβολα πλεξίματος με βελονάκι (crochet symbols) και σας υπόσχομαι ότι ο κόπος σας δεν θα πάει χαμένος. Καλό πλέξιμο!

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα..καλή αρχή και καλές επιτυχίες...αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ με μπλέξιμο, θα παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου , όπως κάθε φορά..Ολα κόκκινα, όλα όμορφα,λάτρεψα τα σαγιοναράκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΝΙΤΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Αννίτα. Πολύ ωραίο το σχεδιάκι θα το ξεκινήσω για να στολίσω μια καλοκαιρινή τσάντα που έφτιαξα. Μπορείς να μου πείς το "Χ" ποια πλέξη συμβολίζει? Τα υπόλοιπα τα ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Χ είναι το άριχτο, (sc) single crochet. Θα δεις περισσότερα στην πάνω καρτέλα "Μαθήματα", έχω αναλυτική περιγραφή Ιανουάριος του 2012.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία η ιδέα σου και το λουλούδι απλό και όμορφο !Παλιά πλέκτρια και εγώ ,με νέα σχέδια εσύ εδώ ,καλή συνέχεια
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου άρεσε πολύ το κόκκινο χρώμα, που χρησιμοποίησες για τα πλεκτά αξεσουάρ. Ζωηρό, χαρούμενο και καλοκαιρινό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αλλά και την σκέψη σου!!! Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από εσένα!!! Τα έργα σου, εξαιρετικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φωτιά στα κόκκινα Αννιτάκι!!!!!υπέροχα όλα.Τα πεδιλάκια σκέτη γλύκα!!!!Καλές καλοκαιρινές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει, είναι γνωστό πως κάνεις θαύματα με τις "βελονακικές" δημιουργίες σου!!!!
    Αλλά αυτά τα σαγιοναράκια... έμεινε το μάτι μου.... είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πανέμορφο το blog σου με πολύ όμορφα πράγματα και κατατοπιστικές οδηγίες!Συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο μπλόγκ,,σου γράφτηκα στη μπλογκοπαρείτσα σου,έλα κι εσύ στη δική μου μπλογκοπαρείτσα!!!μου άρεσε το παλατάκι σου γιατι έχει πολύ γλυκούλες δημιουργίες!στο δικό μου παλατάκι έχει περίπου την ίδια παρείτσα,αλλά εκεί έχω ποίηση και μουσική!καλύτερα για να μη βαριόμαστε!καλό βραδάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...