11 Αυγούστου 2012

Δισκόπανο

Επιστροφή στο κλασσικό βελονάκι και για σήμερα θα σας δείξω ένα αρκετά μεγάλο δισκόπανο, σε κλασσικό λευκό χρώμα.

Δισκόπανο λέγεται το στρόγγυλο, συνήθως, πετσετάκι που σκοπό είχε να προφυλάξει τους ασημένιους δίσκους της νοικοκυράς από τα διάφορα κεράσματα προς τους επισκέπτες της: ελληνικός καφές με δροσερό νεράκι, βανίλια υποβρύχιο και φυσικά  τα γλυκά του κουταλιού με τα φρούτα της κάθε εποχής. Μετά ήρθαν το σύνθετο και το σκρίνιο για το σαλόνι και άλλαξαν θέση.
Doilies είναι ο διεθνής όρος για το περίτεχνο αυτό είδος τέχνης με βελονάκι. Είναι πραγματικά τεράστια η ποικιλία σχεδίων που δημιουργούνται πλέκοντας τον ένα γύρο πάνω από τον άλλο και θεμάτων όπως γεωμετρικά, λουλουδάτα και με πλέξη ανανά (Pineapples Doilies).

Αν σκέφτεστε πως θα αξιοποιήσετε σήμερα αυτά που σας κληρονόμησαν οι γιαγιές και οι μανάδες σας μια πολύ ωραία ιδέα είναι να τα βάψετε και να τα χρησιμοποιήσετε για σουπλά όπως έκανε το ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ. Μπορείτε να τα κάνετε καδράκι. Έχετε εσείς άλλη ιδέα;

Copyright - all rights reserved
Just a reminder that all personal pictures and patterns belong to me, please do not use them without my permission.


4 σχόλια:

  1. Το είδα φέτος το καλοκαίρι σε κατασκευή μίας αγαπημένης θείας: κέντησε-ένωσε το σεμεδάκι στη μία άκρη ενός σεμέν και στόλισε με κέντημα την άλλη άκρη!!! Φανταστική ιδέα που σίγουρα θα εφαρμόσω και εγώ στο μέλλον μια και έχω πολλά σεμεδάκια στα συρτάρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το ξενοπούλι μας που έκανε τις διακοπούλες του στην Ελλαδίτσα μας!
      Μαρινάκι, δεν πολυκατάλαβα τι εννοείς, αν φτιάξεις κάτι, βγάλε φωτο να το δούμε.
      Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο και κλασικό σχέδιο για δίσκο.Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά στα σουπλά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά κλασσικό! Θυμήθηκα τις ομορφιές σου όταν έγραφα την ανάρτηση... δεν ήταν δύσκολο, για μένα, να τις εντοπίσω και να το αναφέρω εδώ.

      Διαγραφή