19 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΙ

Διάφορα σουβέρ που φτιάχνω κατά καιρούς και τα δωρίζω σε φίλους και γνωστούς. Μπορείτε να καταλάβετε από τι είναι φτιαγμένα; Ιδέα για ανακύκλωση...


... για τα κορδόνια από τις σακούλες των αγορών μας.

8 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα. Τώρα το είδα και μου άρεσε πολύ. Τα ενώνεις με κόλλα ή κλωστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο με κλωστή. Αρχίζεις να τα στρίβεις στο χέρι σου μέχρι 2 στροφές και μετά βελονιάζεις κάθετα σε διάφορες κατευθύνσεις για να στερεωθούν, λίγο δύσκολα στην αρχή αλλά μετά στρώνει. Συνεχίζεις να μεγαλώνεις πάντα με κάθετες βελονιές (για να μην έχει καλή-ανάποδη)με μακριά βελόνα και πιάνεις τρεις σειρές κάθε φορά για μεγαλύτερη συνοχή. Δουλεύεις πάνω σε επιφάνεια όχι στον αέρα γιατί σε λεπτό κορδόνι σακουλιάζει. Στα δίχρωμα έχω κορδόνια από 2 σακούλες και έχω επεξεργαστεί το ένωμα και την αρχή. Το τέλος-άκρη του κορδονιού διαμορφώνεται στο τελείωμα. Εννοείται ότι διαμορφώνουμε το σχήμα να κλείσει όμορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ!!!!!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα κορδόνια είναι τα χερούλια στις (κατά το πλείστον) χάρτινες σακούλες αγορών, αυτά που πιάνονται με ένα κόμπο στο κάθε άκρο. Με 2 σακούλες (4 κορδόνια) κάνεις ένα σουβέρ. Ενώνω τα 2 κομμάτια της κάθε σακούλας με το ίδιο χρώμα κλωστή (θα προσέξετε την ένωση στις φωτο) και γίνονται 2 μακριά κορδόνια διαφορετικού χρώματος. Σε κάποια από τα δείγματα χρησιμοποίησα κορδόνια από παλιές φόρμες, αντρικά σορτάκια, φθαρμένες τρέσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν το υλικό είναι συνθετικό (νάιλον) ζεσταίνουμε την ένωση με αναπτήρα και το δουλεύουμε αμέσως, για να έχει καλύτερη όψη. Το ίδιο κάνουμε και στα δύο άκρα, για να μην ξεφτάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ έξυπνη ιδέα! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις σκεφτεί άλλη χρήση των σουβέρ σου?
    Η Στεφανία πήρε το κοκκινόμαυρο σουβέρ που μας χάρισες και το έκανε χαλάκι στο νεραϊδόσπιτο της! κοίταξε στην τελευταία φώτο....
    http://evitathess.blogspot.gr/2013/04/tinkerbell.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...
      http://diamadaki.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6.html

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...