22 Φεβρουαρίου 2013

Πατάκια

Μια ακόμη κατηγορία αντικειμένων που πλέκονται με βελονάκι. Ανάλογα τα υλικά, το σχέδιο, τα χρώματα και τα μεγέθη κάθε χειροποίητο χαλάκι-πατάκι γίνεται διαφορετικό και ξεχωρίζει από τα τυποποιημένα, του εμπορίου. Δείτε μερικές από τις δημιουργίες μου.
Το γνωστό υλικό ανακύκλωσης για συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Αναστασίας Starhomecraft http://starhomecraft.blogspot.gr/2013/01/blog-post_605.html
Έχω ήδη λάβει μέρος με τις οικολογικές μου τσάντες και συνεχίζουμε...
Η μπάλα αυτή (ίσως η μεγαλύτερη στο είδος της) προέκυψε από ξήλωμα του αρχικού, λόγω αλλαγής διαστάσεων. Για το τελικό μέγεθος προστέθηκε και άλλο υλικό. Υπολογίστε ότι για να πλέξετε ένα τέτοιο πατάκι θα χρειαστείτε περίπου 150 πλαστικές σακούλες.
 
Διπλό νήμα σε λευκό και σιέλ από σακούλες με χρόνο ζωής 400 χρόνια, προσθήκη σπάγκου κατά την πλέξη για ενίσχυση αντοχής και διατήρηση διαστάσεων.
Όταν έχετε περίσσευμα πολλά λεπτά νήματα πλέξτε τα μαζί.
Με 3 χρώματα, να ταιριάζει με την πλεκτή κουβέρτα.
Επίσης ασορτί αλλά σε σκούρα, δυνατά χρώματα.
Αυτό διαφέρει στην τεχνική. Από λωρίδες υφασμάτων, πλεγμένα σε κοτσίδα και ραμμένα από την πίσω πλευρά για ανακύκλωση παλαιωμένου ρουχισμού.

Δείτε περισσότερα σχέδια για πλεκτά πατάκια, με δωρεάν πατρόν στα αγγλικά:

Ελπίζω να κάλυψα όλες τις αναζητήσεις σας και αν έχετε κάτι παρόμοιο σας παρακαλώ να πάρετε μέρος στον Διαγωνισμό. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας!

Copyright - all rights reserved
Just a reminder that all personal pictures belong to me, please do not use them without my permission.

22 σχόλια:

  1. Τα πατάκια σου Αννίτα μου,είναι όμορφα και πρακτικά!....Μπράβο σου!!!...αυτά που είναι από σακούλες είναι πλύνε βάλε...
    Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουαου, έμεινα άφωνη από τις δημιουργίες σου!!!
    Αυτά δεν είναι να τα πατάς! Στολίζεις το σπίτι σου με αυτά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία, ευχαριστώ για την αντίδραση! Σε ακολουθώ στο Etsy και καλή συνέχεια στις πωλήσεις!

      Διαγραφή
  3. Το χειρότερό μου είναι όταν βλέπω πλεγμένα χαλάκια, και για τις κλωστές και για τον κόπο που έχουν!!! Δεν ξέρω γιατί όμως η διάθεσή μου αυτή αλλάζει όταν πρόκειται για χαλάκια πλεγμένα με σακούλες! Μου αρέσουν τρελά και χαίρομαι να τα βλέπω! Μάλλον γιατί βαθιά μέσα μου νιώθω ικανοποιημένη που αντί οι σακούλες να πάνε στα σκουπίδια χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή για να ξαναγεννηθούν σε κάτι όμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμάζω πολλά σχέδια και χρώματα. Έπεται συνέχεια...!!!

      Διαγραφή
  4. Θα το μάθω το ριμάδι το βελονάκι ,που θα μου πάει. Θέλω όπωσδήποτε κι εγώ τέτοια χαλάκια-πατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ τι όμορφα,με πήγες σε άλλη εποχή ,τέτοια έπλεκε η μαμα μου,πολυ ωραία και πολυ χρησιμα,δεν πετάμε τις σακουλες ουτε τα πανακια,καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφα όλα τα πατάκια σου, θυμήθηκα την μάνα μου και την πεθερά μου με τις κουρελούδες, δεν πήγαινε χαμένο κουρελάκι για κουρελάκι!!!!!!
    Με εντυπωσίασε αυτό με τις σακούλες! Βάζεις και σπάγκο; Σωστήηηηηηηη!!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεχνολογία αντοχής υλικών! Το διπλό νήμα εξομοιώνει τις αστοχίες του κοψίματος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα και το αδιάστατο σπαγκάκι το σχήμα. Κάτι μάθαμε μετά από τόσες σπουδές...

      Διαγραφή
  7. Τι όμορφα πατάκια!! Και τι ωραία χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα δικά σου εργόχειρα είναι αξιολάτρευτα! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  8. Περιττο να σου πως η ιδεα σου με τις σακουλες με ενθουσιασε τοσο που αρχισα να μαθαινω τσιγκελακι.Θα δεις προσεχως.Τα πατακια τελεια!!!Σε ευχαριστω για την συμμετοχη σου και καλη επιτυχια!Πολλα φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειασου Αννιτα μου!Εκανα μια πολυ μεγαλη επισκεψη στο σπιτακι σου!
    Ολα ειναι πανεμορφα!Μπραβο στην υπομονη σου και την επιδεξιοτητα σου!ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ!!
    Το πατακι με τις 100 σακουλες εγινε πολυ ωραιο !!Και τα αλλα επισης-ωραια χρωματα-στρωτα πλεγμενα!
    Αυτο που δεν γνωριζα -και ευχαριστω για την επιδειξη-ηταν οτι βαζεις και σπαγκο για ενισχυση!Θα το θυμαμαι!
    Καλο σου βραδυ-φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αννίτα μου τα πατάκια έγιναν πολύ όμορφα. Θα ήθελα να κάνω και εγώ αλλά δεν ξέρω αν θα έχω την υπομονή. Φιλάκια πολλά και σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψή σου στο μπλογκ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως πολύ όμορφα,αλλά αν σκεφτούμε το κακό που κάνει στην υγεία μας το πλαστικό,δεν παίζει καν να το κάνω.Νήμα και πάλι νήμα.Μπορούμε άνετα με παλιά καλσόν και παλιά ρούχα να φτιάξουμε ότι θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρουσα άποψη. Αναφέρεστε φυσικά στο 1/5 της ανάρτησης μου, τα υπόλοιπα 4/5 είναι πλεγμένα με τα υλικά που προτιμάτε. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει στην Ελλάδα απαγορευτικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των πλαστικών όπως σε άλλες χώρες και, προκειμένου να καταλήξουν στην ανακύκλωση, χρησιμοποιούνται για καλλιτεχνικές δημιουργίες το λεγόμενο upcycling.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...